DESIGNLADDER helpt designers om hun carrièreplan te ontwerpen.

  DESIGNLADDER is een app die ontwerpers helpt bij het vooruitkijken in hun carrière. De app brengt hun werkende toekomst dichtbij: het plan maken volgt hetzelfde proces als elk ander ontwerp-project. Ontwerpers over heel de wereld moeten de app gaan gebruiken.

  Uitleggen gaat vóór overtuigen
  Dat vroeg allereerst een communicatiestrategie. 
  Een app als deze bestond nog niet, dus er was duidelijke uitleg nodig voordat mensen konden worden overtuigd om de app te gebruiken. De doelgroep verzamelt zich graag online. De uitwerking is een website waarop de app wordt aangeboden, een contentkalender op basis van populaire design-zoektermen, en een social media strategie gericht op groepen en online forums.

  Interesse wekken en vasthouden
  Even inzoomen op de website: die toont een fijne slogan met direct beelden van de app in gebruik: ‘het werkt!’ Over app features wordt niet gesproken. Wel over de effecten die het gebruik op ontwerpers heeft. Ook prominent zijn testimonials van gebruikers, want dat wekt vertrouwen. De ‘sign up free’ knop is ten allen tijde zichtbaar. Op de blog-pagina kunnen mensen hun email adres achterlaten zodat ze wekelijks iets leren over hoe ze hun ontwerpcarrière naar hun hand kunnen zetten.

  Doel: naamsbekendheid, meer bezoekers en meer conversie (app gebruikers).
  Oplossing:
  volledige communicatiestrategie, met beperkte middelen uitvoerbaar.
  Mijn bijdrage:
  strategie, website ontwerp & tekst schrijven, contentkalender en blogs schrijven.
  Uitkomst:
  met elke nieuwe uiting nieuwe websitebezoekers met 8% conversie.
  In samenwerking met:
  Menno van Driest.
  Bekijk designladder.com